Nieuwsflits 23 juni

IKC Spoorbuurtnieuws van 23-06-2021

Nieuwsflits 23 juni 2021

 

Laatste periode voor de zomervakantie

Met nog twee weken tot de zomervakantie zijn we toe aan de laatste periode van dit schooljaar. Dit betekent dat we toewerken naar de afronding van dit schooljaar. Volgende week zal ook de groepsbezetting voor het komende schooljaar bekend worden, zodat de kinderen weten welke leerkracht de kinderen volgend schooljaar krijgen.

 

Coronaprotocol tot de zomervakantie

Na de aangekondigde versoepelingen door het kabinet met ingang van 26 januari heeft ook het bovenschools crisisteam in samenwerking met de PO-raad bekeken naar het beleid. Afgesproken is dat wij tot de zomervakantie het huidige beleid hanteren. De mondkapjesplicht voor externen en bezoekers in het onderwijsdeel van het gebouw komt te vervallen, omdat wij in het pand de 1,5 meter maatregel goed kunnen naleven. Aan het einde van de zomervakantie wordt er meer bekend over het beleid voor de start van het schooljaar.

 

De Superjam

 

Aanstaande dinsdag 29 juni en woensdag 30 juni hebben wij toch nog een knallende afsluiting kunnen organiseren voor de kinderen van IKC Spoorbuurt. Onze welbekende muziekmannen Han en Jeroen van RAW Resonance (voorheen werkzaam bij Fort van de Verbeelding) komen weer een bruisend project leiden. DE SUPERJAM. De groepen zijn los van elkaar ingeroosterd en gaan dit avontuur alleen met de eigen groep beleven. Van dit moment krijgt u een videofragment van de leerkracht doorgestuurd. Zodat jullie toch nog een beetje kunnen meegenieten!

 

LET OP:

Kom de dag waarop jouw klas aan de beurt is met iets van Oranje op school. Bijvoorbeeld Oranjeshirt/pet/armband/etc. Dit geeft nog meer kleur en sfeer aan het geheel. Via de leerkracht krijgt u te horen welke dag jullie aan de beurt zijn voor de Super Jam.

 

De Superjam is een coronaproof interactief concert voor op het schoolplein.  Onze band bestaat uit ervaren muzikanten/workshopleiders. Zij nemen op non-verbale wijze de kinderen mee, op een energieke en swingende muzikale reis. De kids worden ter plekke gedirigeerd in verschillende ritmes, stemmen, klanken en bewegingen waarbij ze spelen  op cementkuipen, rhythm-sticks en shaker-eggs. Tijdens het concert wordt veel geïmproviseerd, zowel in de muziek als in de muzikale interactie met de kinderen. Zo kunnen we altijd inspelen op het niveau en de energie van de verschillende groepen. Juist deze benadering is wat De Superjam zo bijzonder maakt… Ieder concert is uniek en het is altijd een feest!

 

Coronaproof

De Superjam is speciaal ontwikkeld als coronaproof project. - Het project kan plaats vinden op het schoolplein - Er wordt voldoende afstand gehouden tussen de workshopleiders en de kinderen - Ieder kind krijgt een eigen set stokken/eitjes welke na afloop worden gedesinfecteerd

 

Buitenpodium

De Superjam is een speciaal buitenconcert. Wij zetten onze bus neer en bouwen ter plekke een podium incl. techniek op.

 

Deze link geeft de energie goed weer. En kom je er al lekker in. Kijkt u deze link thuis samen met uw kids?

https://www.youtube.com/watch?v=ajwYed7CsOw&t=113s&ab_channel=RawResonanceJointheact%21RawResonanceJointheact%21

 

Typeles in oktober

Begin oktober start, bij voldoende aanmeldingen, een nieuwe groep met typeles in het naschoolse aanbod. In de bijlage vindt u meer informatie hierover.

 

Tot ziens!

Aanstaande maandag, 28 juni, is de laatste werkdag van Juf Samantha Pieterse bij IKC Spoorbuurt. Samantha verving Jennifer Sweep van 1-2C gedurende het ziekteverlof van Jennifer. Intussen is Jennifer weer hersteld en staat zij volledig voor de groep. Samantha is intussen begonnen bij collega-school IKC De Rank in Schagen. Hier zal zij in het nieuwe schooljaar ook gaan werken. We willen Samantha bedanken voor haar inzet en haar heel veel succes en plezier wensen op haar nieuwe werkplek.

 

Tiny Forrest en Voedselbos

In samenwerking met de gemeente Hollands Kroon werken we aan de vergroening van ons schoolterrein. Naast dat er door een werkgroep (bestaande uit pedagogisch medewerkers en leerkrachten) ideeën zijn ontwikkeld om ons schoolplein wat betreft spelen te vergroenen is de bedoeling dat in 2022 een Tiny Forrest zal worden aangelegd op een deel van het schoolplein. Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Op het binnenterrein achter de school is de bedoeling dat er een Voedselbos wordt aangelegd. Op dit moment zijn we ook daarover in gesprek met de gemeente en zijn de eerste plannen in ontwikkeling. Dit Voedselbos zal ook moeten worden aangelegd gedurende het volgende schooljaar. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van IKC Spoorbuurt uit. We zullen u via de nieuwsflits op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

Cindy van Kuijeren en Dennis Burger, directie IKC Spoorbuurt

download download