Nieuwsflits 19 november

IKC Spoorbuurtnieuws van 19-11-2020

Sinterklaasfeest vrijdag 4 december 2020

Sint en de pieten komen ook dit jaar weer een bezoek aan IKC Spoorbuurt.  Hierbij de belangrijkste informatie op een rij:

Zoals u zult begrijpen zal er geen evenement op het station/plein zijn. De vraag is om zoals alle andere dagen de kinderen naar school te laten komen en dan als ouders weer naar huis te gaan. In de school zal dan het Sintfeest in de eigen klas plaatsvinden. In de vorm van een klassenbezoek van de lieve goede Sint en Piet. Hiervan krijgt u via Social Schools een filmpje zodat ook jullie dit jaar mee kunnen genieten van het Sinterklaasfeest.

Het is de bedoeling dat de kinderen van de groepen 6 t/m 8 hun surprises donderdag al mee naar school nemen.  Zodat we een foto/filmpje kunnen maken voor jullie van alle surprises die dan tentoongesteld zijn. Ze mogen de surprises neerzetten op het leerplein bij de juiste klas. Met de naam van het kind voor wie het is op de onderkant bevestigd. (niet zichtbaar)

Als de surprises te groot zijn kunnen deze worden overgedragen aan de pleinwacht van die ochtend. De kar van Petrus staat klaar waarmee de grote surprises vervoerd kunnen worden.  De kinderen nemen deze dag gewoon eigen eten/drinken mee. Ze krijgen deze dag als extraatje wat lekkers namens de oudervereniging. Neem een extra tas mee voor surprise en cadeau. Om 14.00 uur zijn de kinderen vrij en wensen wij iedereen alvast een fijne pakjesavond!

 

Bibliotheek is weer open!

Met het versoepelen van de maatregelen is de heropening van de bibliotheek in school een feit. Met ingang van vandaag is de bibliotheek weer open voor publiek. Hierbij gelden de algemene regels van Kopgroep Bibliotheken en bij bezoek het verplicht dragen van een mondkapje in het gebouw. De bibliotheek is bemand open op dinsdag t/m donderdag van 13.00 – 15.00 uur. Volgende week ontvangen alle kinderen extra informatie over de bibliotheek in school!

 

Week tegen Kindermishandeling

Deze week is het de week tegen Kindermishandeling. Blauwe plekken, een slecht gebit, een onverzorgd uiterlijk, een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig is, het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn. En nog veel vaker is het niet zo zichtbaar.

Tijdens deze Week tegen Kindermishandeling vragen wij je aandacht voor het nog steeds veel te hoge aantal kinderen dat opgroeit in een onveilige gezinssituatie. Jaarlijks worden in Nederland circa 119.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Dat is dus gemiddeld 1 kind per klas. Jaarlijks sterven er nog steeds tientallen kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. Met jouw oplettendheid kun je voor deze kinderen het verschil maken. Durf het te zien. Kom in actie!

 

Groei-app

In de bijlagen vindt u informatie over de groei-app van de GGD Hollands Noorden.

 

Namens team IKC Spoorbuurt,

Cindy van Kuijeren en Dennis Burger,

Directie IKC Spoorbuurt.

download download