Nieuwsflits 5 november

IKC Spoorbuurtnieuws van 05-11-2020

Nieuwsflits 5 november

Verkeersveiligheid

Via deze weg willen wij wederom onze zorgen delen over de verkeersveiligheid rondom ons IKC tijdens breng- en haalmomenten.

Met grote regelmaat staan Dennis en Cindy als klaar-over langs de weg, waarbij we op een enkel incident na, positief gestemd zijn over de veiligheid.

Met enige regelmaat worden we echter aangesproken door ouders over het feit, dat op de momenten dat Dennis en Cindy niet langs de weg staan, er een aantal ouders het niet zo nauw nemen met de verkeersregels.

Het parkeren op de gele streep wordt genoemd, maar wat een nog gevaarlijke situatie geeft, is het plotseling stoppen met de auto in de buurt van een zebrapad, om even snel je kind uit de auto te laten.

Twee keer scheelde het maar weinig of een kind botste achterop de auto die onverwacht stopte.

Ouders, wees alsjeblieft bewust van je eigen verkeersgedrag en wat dat betekent voor de veiligheid van alle kinderen. Laat haast nooit ten koste gaan van de veiligheid!

Gebruik de wegen rondom school niet als ‘kiss and ride’ zone! Slecht weer is hierbij ook geen excuus.

Vanuit de directie overheerst het gevoel dat de maat vol is. De berichten in de nieuwsbrieven en het direct aanspreken van ouders, opa’s en oma’s enz. langs de weg blijkt helaas onvoldoende te zijn.

Daarom hebben we gisteren met spoed handhaving aangevraagd bij de gemeente, om regelmatig te komen controleren en om boetes uit te delen waar nodig.

Daarnaast een oproep aan alle ouders om ook elkaar aan te spreken, zodat onze kinderen elke dag weer veilig van en naar school kunnen. 

 

Bibliotheek gesloten t/m 18 november

In verband met de nieuwe maatregelen die sinds gisteravond van kracht zijn geworden heeft Kopgroep Bibliotheken moeten besluiten om ook de bibliotheken in school tot en met 18 november te sluiten. De school kan er wel gebruik van maken, maar het is op dit moment niet mogelijk om als ouder boeken te komen lenen. Heel erg jammer. Zodra we meer weten over de situatie na 18 november wordt u geïnformeerd.

PCI

In de bijlage vindt u een bericht van de Parochie PCI/Caritas rondom een goede doelenactie.

Beveiligingscamera’s

Sinds een aantal maanden is er op het terrein van IKC Spoorbuurt weer regelmatig overlast van jongeren die buiten openingstijd op het plein vertoeven. Hierbij laten zij veel afval achter en worden regelmatig sigaretten teruggevonden en zaken op het plein vernield of beschadigd. Er wordt regelmatig gesurveilleerd door de politie. Na intern overleg is er besloten om het terrein te gaan beveiligen met camera’s. Deze beelden zijn alleen bedoeld om in geval van overlast of schade te kunnen laten achterhalen wat er zich heeft plaats gevonden.

Actie voor de Voedselbank

De actie voor de Voedselbank loopt nog tot en met 11 november. Bij IKC Spoorbuurt zamelen we kruidenierswaren in voor de Voedselbank Hollands Kroon. Deze speciale Sint Maartenactie houden wij vanuit het licht van de Sint Maartenviering. De Voedselbank heeft een dringend tekort aan kruidenierswaren om de vele gezinnen die zij wekelijks bedienen een verantwoord boodschappenpakket te kunnen verstrekken. We vragen u om uw kind één of meerdere producten mee te geven die uw zoon of dochter in de krat in de hal kan doen. Dit kan zowel bij het onderwijs als in de hal bij de entree van de kinderopvang. Volgende week woensdag,  11 november, de dag van Sint Maarten, sluit de inzamelactie, waarna wij de kratten bezorgen bij de Voedselbank. Helpt u mee deze actie tot een succes te maken? Alvast hartelijk dank!

Sfeer op de ramen

Afgelopen maandag is de school aangekleed met raambekleding die de gehele november/decembertijd kan worden aangepast aan de feestdagen. Deze duurzame versiering is jaarlijks te hergebruiken. Dank aan enkele ouders van de oudervereniging die dit buiten openingstijd van het IKC hebben aangebracht.

download download